Behandlinger

BodyRestart Kropsterapi

Mange kender kropsterapi fra behandlingsformen Body SDS (Body Selfdevelopment System) og underviserne hos BodyRestart, hvor jeg har taget den 2-årige uddannelse, er også tidligere undervisere hos Body SDS. Kropsterapi er en effektiv, dybdegående massageform, der kombinerer akupressur, zoneterapi, meridianmassage, afspænding af muskler, åndedrætsteknik og frigørelse af led.

Filosofien i BodyRestart-kropsterapi er, at kroppen husker de traumer – psykiske som fysiske – der livet igennem sætter deres aftryk i kroppen. Disse traumer kan frigøres både fysisk og psykisk ved at blive adresseret og behandlet gennem kropsterapi. Dette kan opleves som forskellige følelsesmæssige reaktioner, i form af forløsning eller bare en lettelse, i kraft af en ny forståelse.

Kropsterapi er velegnet til folk med led- og muskelsmerter, performance- eller præstationsangst, stress og lignende, men er i lige så høj grad velegnet til at holde kroppen vedlige.

NRT (Neural Reset Therapy)

NRT er en usædvanlig hurtig og effektiv behandlingsform, som sjældent gør ondt på dig, selvom du har store smerter. En øm muskel kan smerte releases på under 1 minut. Sågar gamle kroniske kompensationsmønstre kan lindres. Du deltager aktivt i behandlingsformen ved at yde let modstand i de forskellige ‘resets’. Det er næsten for godt til at være sandt.

NRT er videnskabeligt baseret på to neurofysiologiske lovmæssigheder:

  1. Recipical inhibition, Neurofysiolog Charles S Sherrington fik i 1932 den medicinske Nobelpris for opdagelsen af nervesystemets egen måde at nedregulere den muskulære tonus på, altså via reciprocal inhibition.
  2. Law of symmetry, som er den tyske fysiolog Eduard Pflüger’s anden lov, om at specifik påvirkning af den ene side af kroppen har bilateral effekt. NRT er så hurtigvirkende og effektivt fordi det udnytter nervesystemets egen neurofysiologiske måde at regulere den muskellære tonus på. Via det direkte arbejde med nervesystemet opløses mange kompensationsmønstre i såkaldte kroniske tilstande.

Massage

Sportsmassagen hos Corpus Vista er en dybdegående fysiurgisk massage, der har fokus på at skabe et godt flow i muskulaturen. Massagen aktiverer nervesystemet og stimulerer blodgennemstrømningen i vævet. Massagen forbedrer desuden optagelsen af ilt og næringsstoffer, og frigiver affaldsstoffer i dine muskler.

Massage kan med stor fordel bruges forebyggende, men også når skaden er sket eksempelvis til ømme skuldre/arme, stiv nakke, øm ryg, uro i ben m.m. Den løsner godt op og er yderst effektiv. Massage beroliger også en stresset og anspændt krop.

Cupping Terapi

Cupping Terapi lindrer muskelsmerter, øger blodgennemstrømningen, sænker muskelspændinger og afspænder bindevævet. En behandling varer ca. 30 min. Det område, som skal behandles, påsmøres massagesalve, hvorefter cupperne placeres. Cupperne skal sidde på området i ca. 15 minutter, inden de fjernes igen. Behandlingen afsluttes med en let gang massage. Behandlingen vil formentlig medføre nogle tydelige mærker, hvilket skyldes at blodet kommer op til overfladen af huden. Det er dog helt ufarligt og forsvinder igen efter ca. en uge.
Cupping kan blandt andet hjælpe mod hovedpine/migræne, muskelspændinger i nakke, skuldre, ryg og ben.

Jeg er også begyndt at lave cupping massage. Her er cupperne af blød plast. Huden/bindevævet suges op i cuppen, hvorefter cuppen flyttes skånsomt rundt på området der gør ondt. Huden bliver som regel rød, men man får til gengæld ingen tydelige mærker, som i den stationære behandling.

Align indlægssåle

Corpus Vista er også forhandler af Align indlægssåle. Sålen har tre støttepunkter, som medvirker til at minimere  skævhed i fødderne under gang/løb mv. Dette kan bidrage til en kroppen får en mere lige kropsholdning. Sålen kan derfor være en løsning på udfordringer i fod, knæ, hofte, ryg eller nakke.

Cupping

Align sål